Delovanje skupine Lisjaki sega v šolsko leto 2001/02, ko je Sebastijan Mavrič, učitelj na Osnovni šoli Dragomirja Benčiča-Brkina, dobil idejo da bi vodil glasbeni krožek. Na prvi uri se je zbralo zadostno število članov da bi ustanovili orkester in ne glasbene skupine. Vendar se je ta skupina počasi ožila in tako je takrat ostalo le pet najbolj vztrajnih članov: Alen Hrvatin, Martin Šiškovič, Tine Babuder, Niko Poles in Matic Štavar. Tako se je oblikovala narodno-zabavna skupina z imenom Navihani Lisjaki.

Vendar pa so fantje na začetku preigravali samo instrumentalno glasbo saj nihče od njih ni pel. Zato so si poiskali še tri pevke in sicer Nino Škerjanc, Janjo Štavar in Polono Prosen. To je bila tudi do sedaj najbolj obsežna zasedba. Čez nekaj časa je skupino zapustila Nina. Takrat pa so kmalu začela prepevati še Tine in Matic. Prvič se je od skupine lahko slišalo večglasno petje.

Nastopov in povabil je prihajalo iz leta v leto več. Ta zasedba je ostala skupaj do leta 2009 ko sta skupino zapustili pevki Polona in Janja. Tako so v skupini ostali samo še fantje. Zaradi pomanjkanja vokalov se je petja lotil še Martin.

Skupina je leta 2011 praznovala svojo 10-letnico obstoja. Ob tej priložnosti so fantje priredili velik koncert v športni dvorani Hrpelje skupaj z veliko priznanimi gosti iz slovenske glasbene scene. V letu 2011 je skupino zapustil Alen Hrvatin, Navihanim lisjakom pa se je pridružil Andrej Mršnik na bobnih. Navihani lisjaki so takrat skrajšali svoje ime in od leta 2011 deluje po imenom Lisjaki. Leta 2012 so fantje posneli svojo prvo pesem ter videospot za skladbo Grande recesija. Lisjaki se kmalu lotijo tudi snemanja svojega prvega albuma, ki ga izdajo leta 2014      . V letu 2015 skupino zapustita Niko in Martin, pridruži pa se ji Tadej Čuš na kitari in vokalu. Posneli so drugi videospot za skladbo Korak za korakom.

V letu 2016 se fantje podajo v novo sodelovanje z avtorico besedil Barbaro Gropajc. Skupaj z Barbaro in Neli Žlof se Lisjaki udeležijo Festivala slovenskih viž v narečju, Škofja Loka 2016. Za skladbo Kdr bwš ratla mama prejmejo kar dve nagradi-nagrado za najboljšo melodijo-B. Gropajc in M. Štavar, ter nagrado za najboljšo skladbo v celoti in tako postanejo zmagovalci festivala.

Z Barbaro Lisjaki sodelujejo tudi v letu 2018, ko se udeležijo festivala Števerjan 2018 s skladbo Če je nad nami le Bog in se uvrstijo v finale.

V letu 2019 skupino zapusti Andrej, Tinetu, Tadeju in Maticu pa se pridruži bobnar Anže Počkar.

Tako skupina uspešno nadaljuje svojo glasbeno pot v svojem drugem desetletju obstoja z novimi idejami in lastnimi skladbami, ter nastopi kjer je vedno dober žur. Skupina igra vse najbolj znane narodno-zabavne uspešnice, evergreene, pop in rock skladbe, pesmi iz stare yuge pa še bi lahko naštevali. Če torej želite pravo zabavo smo Vam na voljo!